Vanaf €75,- gratis verzending
Voor 23.00u besteld, morgen in huis

Hitte bij zomerse dagen: zo overleef jij de hitte

In de zomer kunnen we onverwachts te maken krijgen met ongekend hoge temperaturen tot wel 30 graden! Dit zijn we in ons koude kikkerlandje niet gewend. Daarom hebben wij zeven tips voor je verzameld om deze hitte tijdens de zomerse dagen te doorstaan

Bescherm je huid van binnenhuid

Wist je dat bepaalde producten ook een natuurlijke zonneschermen zijn? Een vervanger van zonnebrand is het niet, maar het kan de zinschade aan je huid zeker nog meer verminderen. Watermeloen, bevat bijvoorbeeld het stofje lycopeen; een sterke antioxidant voor de rode kleur. Heerlijk als summer snack met wat verse munt en wat druppeltjes limoensap.

De polyfenolen in de granaatappelpitjes beschermen de huid tegen de vrije radicalen in UVA en UVB straling. Ook verstreken ze de werking van zonnebrandcréme en beschermen ze je tegen hyperpigmentatie.

Omega-3 vetten in vis beperken ontstekingen als gevolg van teveel UVB straling. Ook zorgen ze ervoor dat bepaalde, door UV straling verwekte, collageen vretende enzymen niet vrijkomen, zodat de kans op rimpels vermindert. Eet minimaal 2 x per week een heerlijk visje met veel groene groente.

Toch verbrand door de hitte? Neem extra (gebufferde) vitamine C

Ben je verbrand? Neem dan even extra vitamine C als supplement. Vitamine C is een krachtige antioxidant die onze huid beschermt tegen schade door vrije radicalen en UV-straling. Door het nemen van (gebufferde) vitamine C kun je de bescherming van je huid tegen schade door de zon versterken en helpen om zonverbranding te voorkomen.

Waarom gebufferd? In de capsule van gebufferde vitamine X wordt vitamine C gekoppeld aan de mineralen magnesium en calcium voor een betere opneembaarheid en om de zuurgraad te verlagen zodat het fijner is voor de darm en maag om dit te verteren. Dit wordt ‘bufferen’ genoemd. De gebufferde vitamine C koop je hier.

Zonnebrand zonder chemicaliën

Ga je de zon in, smeer je dan in met een hormoonproof zonnebrand. De zonnebrand crème van Lois Lee is mijn favoriete hormoonproof zonnebrand. Het is even wennen omdat het niet een dikke creme is, maar wat is deze heerlijk. En houd je huid ook lekker gehydrateerd. Ook gebruikt Lois Lee 100% natuurlijke producten, dus onze hormonen worden hier niet door in de war gebracht.

  • Transparant mineraal filter, dus geen witte waas.
  • Verstopt de poriën niet.
  • Meukvrij en vegan
  • Verzorgt, hydrateert, kalmeert en versterkt de huidbarrière.

De zonnebrandcreme van Lois Lee kun je hier bestellen.

Vocht, vocht en nog eens vocht bij hitte

Ontzettend belangrijk: genoeg water drinken bij hitte. Door veel te drinken vul je het vocht aan dat je verliest door te zweten. Drink voornamelijk water, want ook al heb je nu wellicht zin in een zomerse cocktail, warmte en alcohol gaan niet heel goed samen. Alcohol droogt je lichaam uit omdat het vochtafdrijvend werkt. Ook drankjes als cafeïne zoals koffie, zwarte thee werken vochtafdrijvend. Beter vermijden dus als het zo warm is.

Tip: maak je eigen healthy summer cocktail op basis van (kokos) water en fruit. Hoe je deze maakt? In dit artikel leggen we het je uit en geven we ook een heerlijk recept voor een watermeloen cocktail met kokoswater. Wist je dat kokoswater elektrolyten (verschillende mineralen, zoals kalium, magnesium, natrium en calcium) bevatten, die de symptomen van uitdroging kunnen verminderen?

Watermeloen hydrateert niet alleen vanwege de grote hoeveelheid vocht die deze vrucht bevat. Het sappige rode vruchtvlees werkt ook verkoelend. Een perfecte combi dus!

Mijn nummer 1 boekentip

Ga je op vakantie? Of lekker thuis in de zon? Misschien wil jij nog wat kilo’s kwijt voordat je op vakantie gaat en weten hoe je hormonen invloed op je gewicht hebben? Dan heb ik nog een leestip voor je.

Lees dit boek lekker aan het zwembad of op het strand. Want in mijn boek ”Herstel je gewicht” vertel ik je er alles over!

De kilo’s zullen er niet alleen af gaan, je zult je ook energieker, fitter, gezonder en blijer gaan voelen als je mijn methode gaat omarmen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.