Vanaf €75,- gratis verzending
Voor 23.00u besteld, morgen in huis

Waarom we eiwitten echt nodig hebben

Eiwitten, daar krijg je toch alleen maar spierballen van? Maar wist je ook dat voldoende eiwitten van groot belang zijn voor jouw algehele gezondheid en je hormoonbalans?

Helaas zijn niet alle gezondheidsvoordelen van eiwitten even goed bekend, vandaar dat wij meer delen over de redenen waarom we eiwitten echt nodig hebben!

Eiwitbronnen
Het lichaam kan geen eiwitten opslaan, daarom zijn we afhankelijk van onze voeding om voldoende eiwit binnen te krijgen. Krachtige eiwitbronnen zijn vlees (liefst bio), gevogelte (zoals kip), vis, schaal en schelpdieren en (gefermenteerde) soja. Maar ook eieren en noten, zaden, pitten en peulvruchten bevatten eiwitten.

Eiwitten zijn bouwstoffen
Eiwitten zijn de belangrijke bouwstenen voor ons lichaam. Alle cellen in je lichaam zijn namelijk voor een groot deel opgebouwd uit eiwitten. Zonder genoeg eiwitten is ons lichaam niet in staat om te herstellen en zichzelf te vernieuwen. Ze zijn nodig voor het opbouwen en behouden van spieren en cellen.

Eiwitten zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit
De stoffen in de hersenen (neurotransmitters) die zorgen voor een goede prikkeloverdracht worden opgebouwd vanuit eiwitten. Deze stoffen bestaan weer uit aminozuren, waarvan tryptofaan de basis legt voor de aanmaak van serotonine (het geluksstofje). Wanneer voeding te weinig eiwitten en dus aminozuren bevat, kan er een tekort aan deze bouwstof ontstaan en kun je je dus down en ongelukkig voelen.

Eiwitten zorgen ervoor dat je lever kan ontgiften
De ontgiftende werking van je lever wordt onder andere bepaald door zwavelhoudende eiwitten. Een goed functionerende lever is van levensbelang, want jouw lever is de grote fabriek van je lichaam.

Eiwitten dragen bij aan een mooie huid en gaan huidveroudering tegen
Het eiwit collageen speelt hierin een belangrijke rol. Collageen is een compleet eiwit van 18 aminozuren dat in kraakbeen, botten en weefsel van dieren en van de mens zit. Het is essentieel voor een strakke huid. Collageen is namelijk een eiwitstructuur wat de basis is voor alle weefsels in ons lichaam, zowel voor onze huid als onze organen. Als we jong zijn wordt er voldoende aangemaakt, maar als we ouder worden wordt dit minder. Onze huid wordt slapper en we krijgen sneller rimpels. Collageen is nodig om de huid van binnenuit te verstevigen en rimpels minder zichtbaar te maken.

Eiwitten houden ook je bloedsuikerspiegel stabiel
Hierdoor hoeft er minder insuline aangemaakt te worden en dat stimuleert de vetverbranding.
Het lichaam moet namelijk harder werken voor de verbranding van eiwitten, en op die manier kan het eten van meer eiwitten bijdragen aan het verbranden van vet.

Hoeveel eiwitten heb je dagelijks nodig?
De hoeveelheid is afhankelijk van jouw gewicht. Normaal gesproken hebben we dagelijks al 0,8 gram nodig per kilo lichaamsgewicht. Maar ik adviseer wat meer, rond de 1 gram per kilo lichaamsgewicht.
Het hormoonproof collageen/eiwitpoeder van Vivhealthy is een perfecte toevoeging voor wat meer eiwitten en om je langer verzadigd te voelen.

Wat maakt dit product zo uniek?

  1. Ten eerste het is een unieke mix van collageen & plantaardig eiwitpoeder. Perfect want je hoeft maar 1 pot in huis te halen!
  2. Het is hormoonproof, want het is zuivelvrij EN vrij van gluten en kunstmatige ingredienten.
  3. Het heeft een heerlijke subtiele vanillesmaak, wat het perfect maakt om het in een smoothie te doen of als pure proteïneshake met wat plantaardige melk of water! Wil jij je lijf en je hormonen ondersteunen?

> YESSS, ik wil deze unieke eiwit en collageen combi

Heb je een vraag over dit product? Stuur ons even een mailtje of een berichtje via de chat.

We helpen je graag verder.

Liefs,

Viv en team Viv Healthy

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

In winkelwagen