Vanaf €75,- gratis verzending
Voor 23.00u besteld, morgen in huis

Oxytocine: waarom dit mijn favoriete hormoon is

In deze blog vertel ik je alles over oxytocine en waarom dit mijn meest favoriete hormoon is. Het hormoon oxytocine, ook wel bekend als het knuffel- of liefdeshormoon is een krachtige chemische stof die o.a vrijkomt wanneer we huid op huid contact hebben. En hoe fijn is dat!

Oxytocine als neurotransmitter

Oxytocine is dus niet alleen een hormoon, maar ook een neurotransmitter. Wat vrijkomt als we ons lekker in ons vel voelen. Ook bij het geven van een fijne knuffel bijvoorbeeld. We maken dit aan wanneer we geslachtsgemeenschap hebben, of wanneer we ons gelukkig voelen in onze sociale kringen.

Oxytocine triggert serotonine en dit maakt dat we ons gelukkig voelen. Dit gelukshormoon serotonine remt de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Dat betekent dus dat gevoelens van stress, verdriet, angst onrust en depressie worden verminderd wanneer je oxytocine aanmaakt!

Dus mijn advies is: knuffel er met je geliefde en of kinderen of huisdier lekker op los!

Stressniveau nog meer verlagen met de Relax Support

Voel je je na het knuffelen nog steeds gestresst of kun je sowieso wel wat meer ontspanning gebruiken? Dan kan ik je de Relax Support aanraden. Hét supplement met stofjes die jou meer helpen te ontspannen. En dit supplement helpt om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden. Win-win!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.