Vanaf €75,- gratis verzending
Voor 23.00u besteld, morgen in huis

Gezond ontpillen: zo doe je dat

Gezond ontpillen, hoe doe je dat? Deze vraag heb ik de afgelopen jaren zo vaak in mijn DM of inbox gekregen. Misschien ben jij op dit moment ook klaar met alle vervelende bijwerkingen van de pil en twijfel je ook om te stoppen met de pil. In deze blog leer ik je hoe je gezond kunt ontpillen.

Bijwerkingen van het stoppen met de pil

Voor sommige vrouwen is het stoppen met de pil een verademing, voor andere vrouwen even wennen. Soms komen oude klachten weer naar boven drijven, zoals acne, moodswings of krijg je weer heftige menstruaties of komt je cyclus maar moeilijk weer op gang. EN zeker als je een kinderwens hebt, geeft dat soms echt stress.

Als je stopt met de pil, na lange tijd, dan duurt het even voordat je weer een normaal ritme vind. Wanneer je jarenlang dagelijks een dosis synthetische hormonen binnen krijgt, onderdrukt dit de natuurlijke aanmaak, we noemen dit ook wel je HPG-as ( je geslachtsklier-as).
Als deze niet goed functioneert ontstaan er vervelende klachten.

Tevens zorgt de pil ook voor veel vitamine en mineralen tekort en heeft het ook effect op andere hormoonklieren. Dus ik begrijp goed waarom je op een gegeven moment ermee wilt stoppen.

Symptomen ontpillen

Maar stop je na maanden of jaren met je pilgebruik, dan heeft je lichaam een tijd nodig om dit op eigen kracht weer op gang te brengen. En deze herstel periode kan soms ook even pittig zijn, als je niet weet wat je hier aan kunt doen. Deze fase heet ‘ontpillen’ en dit zorgt bij veel vrouwen voor vervelende symptomen:

❌Je krijgt weer acne, je huid wordt weer onrustig
❌Je menstruatie blijft uit of is heel onregelmatig
❌Je krijgt last van haaruitval
❌Je humeur wordt er ook niet beter op, de wel bekende Moodswings
❌Of je wordt ineens heel heftig ongesteld
❌Je voelt je vermoeider dan normaal

Gezond ontpillen met mijn ontpillen methode

Met mijn korte ‘Gezond Ontpillen’ programma, ga ik je helpen met mijn ‘detox de pil’ methode. Om jou te helpen weer in je normale ritme te komen na het stoppen met de pil, EN je te verlossen van die vervelende klachten. Zodat jouw cyclus zich weer helemaal herstelt en jij zelf dus ook! En geen zorgen, het is geen ingewikkeld programma, wat je veel tijd kost. In 1,5 uur weet je precies wat je moet doen.

In dit programma leer je:
– Waarom je op een gegeven moment wilt stoppen met de pil. Alles over de effecten en bijwerkingen van de pil
– Welke essentiële tekorten je kunt oplopen door het gebruik van de pil en hoe je deze tekorten weer kunt aanvullen
– De belangrijkste stappen die jou helpen jouw “ontpillen-klachten” te verminderen
– Hoe je weer in je normale ritme komt wanneer je stopt het met slikken van de pil
– Hoe jij je cyclus zelf kunt stimuleren op gang te brengen
– Wat je het beste wel en niet kunt eten om jouw klachten te verminderen
– Hoe je jouw lever kunt ondersteunen om jarenlang pil gebruik te helpen ontgiften
– Hoe jij in een paar weken weer controle over jouw lichaam krijgt.

Loop je al maanden met het idee om eens met je hormonen aan de slag te gaan en of wil je stoppen met de pil? Doe dan mee met ‘Gezond Ontpillen, hoe doe je dat?‘ Om jou te helpen weer in je normale ritme te komen na het stoppen met de pil. En je verlossen van die vervelende klachten.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.