Vanaf €75,- gratis verzending
Voor 23.00u besteld, morgen in huis

De pil: waarom dit niet de oplossing is voor hormoonbalans

Wat kunnen onze hormonen ons toch gek maken soms he? De ene dag voelen we ons “on top of the world” en de andere dag down, moe, prikkelbaar, opgeblazen buik, heb je last van cravings, of nergens zin in. Herken je dit? Al snel wordt dan de pil geadviseerd.

Veel vrouwen kloppen regelmatig aan bij de huisarts met vragen als; ik heb last van moodswings, ik voel me zo neerslachtig voordat ik ongesteld word, ik heb last van heftige of pijnlijke menstruaties, opgezwollen borsten, eetbuien en of gewoon het gevoel dat mijn hormonen niet in balans zijn en ik daardoor niet lekker in mijn vel zit, Wat kan ik doen? Of je nou een puber bent of 35 plus. Vaak krijg je hetzelfde antwoord van de huisarts: “Ga maar aan de pil!”. Ik zelf ben niet altijd fan van de pil..

Bijwerkingen van de pil

Uit de praktijk blijkt dat veel vrouwen juist veel bijwerkingen van de pil ervaren zoals: hoofdpijn, laag libido, depressieve gevoelens, aankomen, vlakke emoties en zich niet meer echt vitaal en happy voelen. Terwijl je hoopte dat het juist zou helpen en rust zou geven.

Tekorten door de pil

En wist je dat, naast best veel bijwerkingen, de pil ook nog eens behoorlijk wat tekorten kan veroorzaken. Denk aan B-vitamines, vitamine E, magnesium, selenium en zink. En juist deze zijn oh.. zo belangrijk voor je immuunsysteem en je (mentale)vitaliteit.  Belangrijk dus om veel groente, fruit, noten te eten, maar ook ei, vette vis en gevogelte dragen bij aan het aanvullen van deze tekorten.

Wat wij in ieder geval adviseren wanneer je aan de pil zit: Een goede (liposomale) multi-vitamine slikken met daarin B-vitamines, vitamine E, selenium & zink. Daarnaast is magnesium ook erg belangrijk om te suppleren als je de pil slikt. Het gebruik van de pil, verlaagt het magnesiumgehalte in het bloed en kan een tekort aan dit essentiële mineraal veroorzaken.

Nog beter: de Healthy Start Selection met daarin: een multi, omega 3, magnesium en vitamine D3/K2. Zo vul je direct alle basisstofjes aan.

De lever heeft het zwaar te verduren

Ook heeft de lever het zwaar te verduren om jarenlang de pil te verwerken. De lever moet heel hard ontgiften als je de pil slikt. En de lever is erg bepalend voor hoe lekker je je voelt!
Je lever een boost geven? Dat kan met deze lever love smoothie.

De pil blokkeert je natuurlijke cyclus en schildklier

Wist je al dat als je menstrueert met de pil dat dit geen echte menstruatie is, maar een onttrekkingsbloeding! Verder blokkeert de pil je schildklier, vandaar dat je onder meer moeilijker gewicht kunt verliezen. Ook zorgt de pil voor een tekort aan vitamine B12 en foliumzuur. Wil jij zwanger worden? Slik dan B12 met foliumzuur als je lang de pil hebt geslikt. Het liefst begin je met het slikken van foliumzuur een jaar voordat je stopt met de pil vanwege een kinderwens. In deze vitamine B12 zit ook voldoende foliumzuur.

Je krijgt een onnatuurlijke cyclus

Dat je klachten kan krijgen door de pil, is ook niet zo gek. Want je krijgt een onnatuurlijke cyclus. Jouw hormoonhuishouding is ineens die van het pilletje, en niet jouw eigen bioritme. Jouw natuurlijke hormoonproductie daalt. Want de pil zegt tegen jouw hypothalamus (een onderdeel in de hersenen) : “stop maar met produceren”. En dit heeft gevolgen voor alle processen in het lichaam.

De pil is niet altijd de oplossing

Ik ben niet falikant tegen de pil hoor, misschien ben jij wel een van die vrouwen die zegt; “ik voel me juist top door de pil”. Dat vind ik super fijn voor jou natuurlijk. En voor jou is deze email misschien dan niet aan de orde. Maar de meeste vrouwen kampen met hormonale klachten door de pil. Maar……. ook zonder de pil.

Dus….HELP wat nu dan, denk je misschien? Als je ook zonder het gebruik van de anticonceptiepil kampt met bovenstaande klachten betekent het dat er meer aan de hand is met jouw lichaam. Je bent gewoon hormonaal uit balans. En dat heeft altijd een bepaalde oorzaak. Die is voor iedereen weer anders.

En wist je dat bijna alle hormonale klachten te herstellen zijn?

Ik kan je in no-time helpen jouw hormonen op de rit te krijgen. Hier is geen magic pil voor, maar de combinatie van een hormoonproof leefstijl aangevuld met de juiste supplementen maken het verschil. Loop je al maanden met het idee om eens met je hormonen aan de slag te gaan en of wil je stoppen met de pil? Misschien heb je mijn al boeken gekocht, maar lukt het toch niet helemaal om er echt mee aan de slag te gaan, omdat je niet weet hoe je het nou allemaal in praktijk kunt brengen. En kun je maar niet ontdekken waar jouw klachten vandaan komen?

Dan is mijn programma ‘de Viv Hormoon Herstel Methode‘ iets voor jou. De methode die jou echt gaat helpen om van jouw hormonale klachten af te komen. Want jij hoeft niet langer te lijden onder jouw hormonale klachten… Er is gelukkig echt wat aan te doen!.

Al 1000’en vrouwen zijn jou voorgegaan. Lees zelf wat anderen bereikten met de Viv Methode. nergens zin in.

Er zijn altijd voldoende redenen om het niet te doen. Maar wat nou als je het wél doet? Hoe zou dat je leven veranderen?

Je gezondheid is de fundering van alles in je leven.

Als jij je niet 100% fit voelt, dan heeft dat een impact op alles.
Ik hoop oprecht dat je het jezelf gaat gunnen om je fit, gezond en energiek te voelen.
Want dat verdien je. Zoals elke vrouw dat verdiend!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.